Připravili jsme pro Vás dva druhy receptu na špagety Carbonára, oblíbených špaget, které se nejčastěji připravují.
Recept č. 1 na špagety Carbonara
Suroviny:
– 6 vajec
– 450 g špaget
– 200 g anglické slaniny
– 100 g sýra parmazán
– 2 stroužky česneku
– 100 ml mléka
– sůl a čerstvě mletý pepř
Postup přípravy prvního receptu na špagety Carbonara:
Připravte si specialitku špaget Carbonara. Na začátek osmahněte na oleji nakrájenou slaninu. Do stejné pánve vhoďte nasekaný česnek a přidejte uvařené špagety. Směs dochutíme solí a čerstvě mletým pepřem.
Na závěr smíchejte ve velké míse nasekané vajíčka, parmazán, mléko a směs smíchejte s špagety. Hotovou směs přesuňte do pánve a na středním plameni ještě chvíli pohrejte. Před podáváním Carbonaru ještě ozdobte lístky bazalky.
Recept č.2 na špagety Carbonara
Suroviny:
– 400 g špaget
– 200 g slaniny
– 2 vejce
– 2 lžíce smetany
– parmazán
– sůl a čerstvě mletý pepř
Postup přípravy druhého receptu na špagety Carbonara:
Uvařte si špagety podle návodu. Poté na troše oleje osmahněte nakrájenou slaninu a vmíchejte do ní rozšlehaná vejce. Čas od času přimíchejte smetanu, aby se směs nerozvařila.
Když je směs hotová, vložte do ní uvařené špagety a promíchejte. Dochuťte solí a čerstvě mletým pepřem a posypte parmazánem. Hotová Carbonara se podává horká.