Oloupat, nakrájet a očistit pak choi. Rozdělit části zeleniny (listy, řapík). Osmahnout přílohu. Přidat cibuli, chilli a koření. Smíchat a restovat. Nalít vývar/olej. Osolit a opepřit podle chuti. Smažit až do změknutí zeleniny. Podávat teplé.
- Rukou odlomte listy každého pak choi a vykrájejte čepelí.
- V hrnci rozpusťte trochu rostlinného oleje nebo másla a přidejte nasekanou cibuli, zelenou papriku nebo jinou zeleninu.
- Smažte po dobu několika minut, dokud nebude cibule měkká.
- Přidejte pak choi a restujte je po dobu několika minut, dokud nezměkne.
- Konečně přidejte sojovou omáčku podle chuti, ochutnejte a dochuťte solí a pepřem.
- Servírujte teplé s rýží nebo jako přílohu k dalším pokrmům.
Jak vypadá zelenina pak choi
Pak choi je druh zeleniny, která má bílé nebo žluté stonky a světle zelené listy. Je to oblíbená zelenina v Číně a jiných asijských zemích, a je to bohaté na vitamíny. Obvykle se vaří nebo se používá surová ve salátech.
Jak chutná zelenina pak choi
Zelenina pak choi má zvláštní výraznou, kyselou chuť. Je to jemně nasládlá a mírně hořká chuť s nádechem štiplavosti.