- Nejprve nastrouhejte uzené maso a vložte je do mísy.
- Přidejte dvě lžíce hrubé hořčice, lžičku cibule a půl lžičky soli.
- Během míchání postupně přilejte olivový olej, dokud pomazánka nedosáhne požadované konzistence.
- Nakonec promíchejte pomazánku s rozmačkanou avokádovou dužinou a přidejte libovolné bylinky podle chuti.
- Nechte pomazánku odstát v ledničce alespoň deset minut před podáváním.
Jaký je další recept na pomazánku z uzeného masa?
Ingredience:
– 2 polévkové lžíce uzeného masa nasekaného
– 2 polévkové lžíce majonézy
– 1 polévková lžíce celeru nastrouhaného
– ½ polévkové lžíce skořice
– 1 lžička sójové omáčky
– ¼ polévkové lžíce soli
– ¼ polévkové lžíce kurkumy nebo papriky
– 1 polévková lžíce medu
Postup:
- Na středním ohni rozpusťte uzené maso do zlatava.
- Do větší misky dejte všechny ingredience a promíchejte je dohromady, až vznikne stejnoměrná pasta.
- Nalijte směs do malého pekáčku a pečte na 200 °C asi 20 minut, až se pomazánka lehce opeče.
- S pomazánkou podávejte krakers nebo toast.