Autovýlet čeká! Kam se podívat?

Autovýlet čeká! Kam se podívat?

Instalovali jste vestavbu do auta a chystáte se na dovolenou po Česku? Možná si zrovna nyní sepisujete svůj itinerář čili seznam mít, která chcete navštívit a kam se chcete vydat. Skalní město Adršpach už máte za sebou, stejně tak vás neláká ani rozhledna Kožova hora u Kladna, protože jste se tady zastavili minulý rok. Naštěstí toho má naše republika více nabídnout. 

Sloupsko-šošůvské jeskyně

Můžete vyrazit například na největší zpřístupněné jeskyně v České republice, kterými jsou Sloupsko-šošůvské jeskyně. Tvořeny jsou rozsáhlým komplexem dómů, chodeb a také obrovskými podzemními propastmi. Spojují je dále dvě podzemní patra, která jsou s výškovým rozdílem okolo šedesáti metrů.

Vydat se sem sice nemůžete na vlastní pěst, ale jsou zde přístupné prohlídky. Zahrnují klasický okruh, ale také zážitkovou exkurzi do spodních pater.

Hrad Střekov

Pokud vám jsou blízká umělecká díla, bude vás to nejspíše táhnout na hrad Střekov, který je na první pohled tajuplný. Leží totiž na černé skále, která ční z hladiny Labe. Pokud byste tedy hledali ideální místo pro natáčení například hororu, domníváme se, že hrad Střekov by byl hlavním kandidátem.

Už jenom z toho důvodu, že se prý zde za deštivých nocí po útesu škrábe duch mladé dcery hradního pána, která se zde děsivým skokem loučila se svým životem.

Lednicko-valtický areál

Nebo se můžete vydat za knížecím zámkem, který leží na Moravě. Lednicko-valtický areál patří k tomu nejkrásnějšímu a nejatraktivnějšímu v této části republiky. Přiléhá k němu krajinářský park, který nejen během léta zeje všemi barvami duhy. 

Zajímavá je i historie zámku. V minulosti se nejednalo o takto reprezentativní sídlo, do současné podoby bylo přebudováno a nyní se jedná o působivé obydlí anglické gotiky. Dnes je také zámek součástí světového dědictví UNESCO.